4 Şubat 2014 Salı

Çeyiz Alışverişleri: Küçük Ev Aletleri

Çeyiz hazırlıkları evlilik arifesinde olan tüm kızların en hevesli olduğu, herşeyi özene bezene seçtiği tatlı telaşlarla dolu bir alışveriş serüveni. 7 aylık yeni evli biri olarak ben de bu tatlı koşuşturmacadan nasibimi aldım. Oldukça zevkli bir o kadar da yorucu ve stresliydi. En büyük korkum onca para verip aldığım ürünlerden memnun kalmamaktı fakat 7 aylık bu süreç içersinde korkumun yersiz olduğunu anladım. Çok şükür ki tüm çeyizlerimi bayıla bayıla kullanıyorum :)
Gelelim çeyiz alışverişlerinin en ağır toplarından küçük ev aletlerine. Tek bir markaya bağlı kalmadan hangisinin özelliklerini beğendiysem ona göre yaptım alışverişlerimi. Umarım bu liste yardımcı olabilir çeyiz hazırlığı içinde olan herkese :)

Çay Makinesi: Beko
Çay makinemi Beko marka seçtim. Mutfakta en çok kulladığım şey. Oldukça da memnunum. 

 


Kahve Makinesi: Beko
Kahve makinemi de Beko marka tercih ettim. Biraz fiyatlı ama, kesinlikle değer. Özellikle kalabalık misafirler için çok ideal. 3 dakikada 4 fincan kahve, mis gibi bol köpüklü :)


Tost makinesi: Beko
Sıcacık çıtır çıtır kahvaltıların vazgeçilmezi tost makineleri. Ben tost yapmaktan çok biber közledim harika oluyor. Yağlı kağıdın arasına biberleri yerleştirip tost makinesinde pişiriyorum, közde yapılmış gibi oluyor :)


Mutfak Robotu:Beko
En çok kullandığım parçası blenderı. Gayet güzel, kesinlikle sıçratma yapmıyor. Ayrıca rendeleme, doğrama, buz kırma gibi tüm özelliklere sahip.


Mikser: Tefal
Tefal'in kalitesi zaten tartışılmaz. Mikserimden de çok memnunum. Fiyatı da oldukça uygundu.



Katı Meyve Sıkacağı: Moulinex
Harika meyve kokteylleri hazırlamak için ideal, bir de temizliği bu kadar zor olmasa. Temizlemesinin çok uğraştırıcı olması tek olumsuz özelliği.


Elektirikli Süpürge: Arnica Bora ve Hotpoint
Elektirikli süpürge tercihiniz bence kesinlikle sulu olmalı. Biraz zahmetli temizlik bittikten sonra bir de onu temizlemekle uğraşıyorsunuz fakat performansına diyecek yok. Gerçek temizlik için sulu süpürge en ideali. Bu yüzden tercihim Arnica Bora'dan yana oldu.


Sulu süpürgelerin tek kötü yanı temizlikten sonra onu da temizlemekle uğraşmak. Bu yüzden günlük temizlik için bir de küçük süpürge aldım. Bunda da tercihim Hotpoint oldu. Bu yeni bir ürün fakat kalitesi de performansı da çok iyi.


Ütü: Tefal
Ütüm favori ev aletlerimden biri. Gerçekten çok güzel, acayip memnunum. Tercihiniz kesinlikle Tefal'den yana olsun pişman olmayacaksınız :)


Buharlı Temizliyici:Beko
En az kulladığım aletlerden biri. Çok fazla özelliği var gerçekten güzel temizliyor, inatçı fırın kirleri için ideal. Camlar, stor perdeler, banyo ve mutfak için güzel bir temizliyici ama çok da gerekli değil. 


Umarım faydalı bir liste olmuştur, sevgiler :)

12 yorum:

  1. benim açımdan çok faydalı oldu almadığım bir kaç küçük ev aletleri var bu açıdan fikir edinmiş oldum. ayrıca o tost makinesinde biber közleme fikri çok iyiymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim canım. Evlenince mutlaka dene, közde yapılmış gibi çok güzel oluyor :)

      Sil
  2. Benim gibi hazırlık yapanlar için çok faydalı bir yazı olmuş :) Bende elektrik süpürgesi konusunda kararsızım :( Umarım bana uyan süpürgeyi bulurum. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına sevindim. Umarım senin için en doğru olanı bulursun :)

      Sil
  3. Tamda şu gunlerde küçük ev aletleri almayi düsünüyordum ki postunu gördüm.Tam isabet oldu...Teşekkürler Eda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denk gelmesine çok sevindim canım, umarım faydalı olmuştur :)

      Sil
  4. Ben aldım küçük ev aletlerimi ama yinede eksik var mı gözden geçirmek için iyi oldu güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, izleyici gadgetı konusunda yardımınızı alabilir miyim? Google+ kullanmamam engel midir acaba?

    YanıtlaSil
  6. bende yenı almayı pşlanlıyorum ama ozel gunlerde ındırıme gırer dıye beklemedeyım banada beklerım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın indirimleri takip etmek gerek :)

      Sil
  7. Cok iyi tos makinesi alacam nisanliyim

    YanıtlaSil