Uzun bir aradan sonra kahvaltı sofralarımıza ya da beş çaylarımıza yakışacak bir tarifle geri döndüm :) Bu ara ilgilenemedim çok sevdiğim blogumla, bir haftadır canım ailemin yanında İzmir'deydim, harika bir hafta geçirdim, bol bol İzmir havası alıp, gevreğime boyozuma doyup geldim Bodrum'a :) Düşününce gerçekten çok şanslıyım, Türkiye'nin en güzel iki şehirinde yaşamak gibi bir lütuf vermiş bana Allah :) Bu iki şehir de bana enerji katıyor, ruhumu canlandırıyor resmen.
Şimdi gelelim bu kolay tarifimize. Yapılışı gayet pratik, görünüşü bir o kadar güzel, tadı da oldukça lezzetli :)
Malzemeler:
4 adet yufka
1 şişe soda
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kg ıspanak
5 yemek kaşığı çökelek
Maydonoz
Tuz, karabiber
- Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz, daha sonra içine çökeleği, maydonozu ve baharatlarını ekliyoruz.
- İlk yufkamızı seriyoruz ve üzerine soda ve sıvıyağ ile yaptığımız karışımı eşit miktarda sürüyoruz. İkinci yufkayı da ilkinin üstüne koyup aynı işlemi uyguluyoruz. Dört adet yufka için aynı işlemi yapıyoruz.
- Soda ve sıvıyağ sürdüğümüz yufkalarımızı dört eşit parçaya bölüyoruz ve yufkaların ucuna ıspanaklı harcımızı ekleyip, sarıyoruz.
- Sardığımız yufkayı dört ya da beş eşit parçaya bölüyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerine kızarana kadar pişiriyoruz. Kullanılan derece fırından fırına farklılık gösterebilir, börek yaparken her zaman hangi dereceyi kullanıyorsanız aynı şekilde pişirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :)
Pratik ve güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilÇok leziz görünüyor. Ama ben vakit ayirabilsem keşke böyle şeylere. Bloguma beklerim ben de. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgiler..
Silherkesin fix beğendiği bir börektir :) eline sağlık
YanıtlaSilHaklısın, çok teşekkürler :)
SilElnize sağlık biz soğanlı yaparız ıspanak böreğini o da güzel oluyor deneyiniz lütfen
YanıtlaSilsevgiler
Deneyeceğim mutlaka sevgiler :)
Sil