5 Mart 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Köy Ekmeği

Herkese merhabalar :)
Yağmurlu bir Bodrum sabahına uyandık bu sabah. Böyle bir havaya sıcacık bir köy ekmeği yakışır dedim ve ev yapımı ekmek yapımı deneyimime ikincisini ekledim, Söke Un'un köy ekmeği karışımını denedim. Paketin içinde iki tane 500 gramlık un karışımı ve iki paket kuru maya var. Tarifi ise paketin arkasında detaylı olarak yazıyor. Zaten sizin eklemeniz gereken tek şey su.


Yapılışı oldukça basit. Hamuru iyice yoğurup 1 saat dinlendiriyorsunuz sonrasında da istediğiniz kalıba dökebilir ya da istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben hamurumu baton kek kalıbına döküp öyle pişirdim.


Pişmiş hali ise böyle :) Gayet tok ve tam bir köy ekmeği. Bu ekmek kahvaltılarınızın baştacı, tereyağı ve balınızın en yakın arkadaşı olabilecek güzellikte bir ekmek, mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 
Bir diğer ev yapımı ekmeğim, çiçek ekmek için buraya buyrun :)
Sevgiler, afiyetle :)

2 yorum:

  1. en yakın zamanda deneyeceğim canım bende hep ekmek yapmak istiyorum ama gözümde büyüyordu bu unu en yakın zamanda temin etmeliiyim oldukça iştah açıcı duruyor zaten ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin canım, tüm marketlerde kolayca bulabilirsin. Yapılışı da çok basit. Yalnız ikinci gün köy ekmeği olduğu için kabuğu biraz sertleşiyor, kızartırsan yine ilk günkü yaptığın gibi sıcacık olur :)

      Sil