25 Ocak 2014 Cumartesi

Cennetten Bir Köşe: Datça - Palamutbükü

Bu yazın en iyi tatillerinden birini yaşadık Datça'da. Üç kardeş gittiğimiz Datça'da harika bir 3 gün geçirdik. Datça'da Hayıtbükü , Ovabükü , Palamutbükü isimli birbirinden güzel, maviyle yeşilin kucaklaştığı üç tane turistik merkez var. Bizim otelimiz Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında Datça merkeze 25 km mesafede olan Palamutbükü'ndeydi. Gerçekten çok iyi bir tercih yapmışız. Palamutbükü çok sakin harika bir denize sahip olan bir yer. Otelimiz de yeni açılmış bir butik otel, sahipleri gayet candan. Merak edenler burdan ulaşabilirler Ayyıldız Butik Otel'e.
Palamutbükü'nün pırıl pırıl parlayan plajları, berrak denizi, muhteşem koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları insanı gerçekten büyülüyor.
Hayıtbükü de Palamutbükü gibi harika bir denize sahip, eğer buraya yolunuz düşerse mutlaka Berke Cafe'ye gitmelisiniz. Harika bir kahvaltısı var, çeşit çok fazla ve bol, gözlemeleri harika. Fiyatları da oldukça ucuz.

Netten alıntıdır.
Eğer antik şehirler, tarihi şeyler ilgi alanınızdayasa, bir  gün de mutlaka Datça Yarımadasının batı ucunda yer alan antik Knidos şehrine gitmelisiniz. Denizi çok güzel, Datçadaki her deniz gibi berrak.


Netten alıntıdır.


Datça'ya gidip de Eski Datça'yı gezmeden olmaz. Daracık sokaklarda taş evlerin etrafında dolaşmak gerçekten çok keyifli.







 Datça merkezde de denize girilebilir, halk plajı gayet güzel.






Yemek konusunda pek bir öneride bulunamıycam. Ama bir akşam gittiğimiz Dutdibi Restorantı pek önermiyorum, biz çok memnun kalmadık. Palamütbükündeki tüm kafeler ise gayet güzel.

2 yorum:

  1. Merhaba Eda Hanım,

    Blogunuzla ilgili bir konuda sizinle görüşmek isteriz. Size ulaşabileceğimiz bir mail adresiniz var mı?

    Bize contact@yoltarifi.com'dan ulaşabilirsiniz.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil