27 Mayıs 2014 Salı

Yiyelim - İçelim: Havva Ana'nın Yeri / Bodrum - Yalıkavak

Herkese Merhabalar,
hazır havalar iyice ısınımış, yaz kendini belli etmişken böyle bir yazı serisi yapmaya karar verdim. Malum yazın insan kendini daha bir yemeye içmeye veriyor, yeni yerler keşfetmek istiyor. Ben de beğendiğim yerleri sizlerle paylaşmak istedim, Bodrum'da yaşadığım için daha çok burdaki mekanlar olucak yazılarımın konuğu. Tatilinde rotasını Bodrum'a çevirecekler için de güzel bir öneri olur diye düşündüm :)
Yiyelim içelim serisine en sevdiğim öğün olan kahvaltıyla başlamak istedim. Mekanımız Yalıkavak'ta bir köyde, kendi evinin bahçesini kahvaltı yerine çeviren Havva teyzemizin yeri. Bodrum'a yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum buraya, yalnız rezervasyonsuz gitmeyin zira boş yer bulmak zor oluyor :)
Benim için kahvaltı dediğin organik olmalı. Sofrayı bahçeden domatesler, biberler, ev yapımı reçeller, mis kokulu börekler şenlendirmeli. Eğer siz de benim gibi böyle bir kahvaltıya aşıksanız işte burası tam da arağınız yer!
Sofradaki herşey bahçeden, herşey ev yapımı. Sarmalar özenle sarılmış, reçel çeşitleri de oldukça çok. Bergamot, çilek, ayva, limon ve dahası herşey ev  yapımı :) Eminim yemeğe doyamıcaksınız :)
Kahvaltı esnasında iki büyük semaver var ve çayınızı istediğinizi gibi kendiniz koyuyorsunuz. Ufaklıklar içinse yeni sağılmış inek sütü mevcut. 
Havva Ana oldukça neşeli bir kadın, misafirleriyle arkadaş gibi. Ara ara yanınıza uğrayacak, hem muhabbet edecek hem de mis gibi bazlamalarından getiricek size.
Havva Ana'nın börekleri de çok güzel. Hem kabaklı böreği, hem de su böreği midenize bayram ettirecek :)
Tereyağ bal kahvaltıların favorisidir benim için, sıcacık bazlamayla harika oluyor :)

Ben burayı gerçekten çok beğendim, Bodrum'da güzel bir kahvaltı yapmak isterseniz buraya uğrayın derim :)
Sevgiler..

6 yorum:

  1. Burasını çok duyuyorum gitmek nasip olursa uğrayacağım yerlersen biri.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten gittiğinize değicek, sevgiler :)

      Sil
  2. Böyle mekanları çok seviyorum.Yolum Bodrum'a düşerse mutlaka gitmek isterim.Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gitmenizi tavsiye ederim, sevgiler..

      Sil
  3. Ben bu ortamda her gün kahvaltı yapsam 100 kilo olurum heralde :) seni mimledim dilersen bloguma bakabilirsin. Sevgiler

    YanıtlaSil