7 Mart 2014 Cuma

Buram Buram Ege Kokan Küçük Bir Dünya: Alaçatı -2-

Alaçatı'da tercih ettiğimiz otelden ve insanı içine alan güzel sokaklarından, dükkanlarından daha önce burada bahsetmiştim. Bu yazıda ise Alaçatı'da masmavi, berrak sularda serinleyeceğiz, birbirinden güzel yerlerde midemizi bayram ettireceğiz ve meşhur Alaçatı gecelerine akıp geleceğiz :)
Güzel bir Alaçatı sabahına uyandınız, otelinizde güzel bir kahvaltı yapıp kendinizi denize atıp serinlemek, bir güzel de güneşlenmek istiyorsunuz. İşte size tercih edebilceğiniz sahiller:
Altınkum - Pırlanta Plajları: Altınkum plajı altın gibi kumu ve manzarası ile ilgi çekiyor. Pırlanta plajının ise en önemli özelliği kite sörfünün bu alanda yoğun olarak yapılması.
Bizim terchimiz Altınkum'daki Ramo Beach oldu. Altınkum'un denizi şahane idi, fakat işletmenin bazı eksileri vardı. Daha şezlongunuza oturmadan 30 tl veriyorsunuz otopark, şezlong ve şemsiye parası olarak. Gerçi bu fiyat ve daha fazlası Çeşmedeki tüm  plajlar için böyle. Fakat yemek fiyatları normal, gözlemesi gayet lezzetliydi. Bir de ulaşım sıkıntısı var, Alaçatı'ya uzak ve yolları patika.
Deniz sevdalısı biriyseniz tüm bu eksileri görmezden gelebilirsiniz. Çünkü Altınkum'un denizi ise oldukça berrak, dümdüz ve gerçekten şahane. Denizin içi sırf kum, hiç taş, yosun yok ve olabildiğine soğuk. Kızgın kumlardan serin sulara sözü tam olarak burası için söylenmiş :)


Ilıca Plajları:  Alaçatı'ya oldukça yakın bir halk plajı. Şezlong ücretleri makul, plaj boyunca çeşitli işletmeler var. Biz Eylül ayında gittiğimiz için, yaza göre daha sakin ve daha güzeldi. Bembeyaz bir kum ve turkuaz rengi deniziyle burası da oldukça güzel ve gidilesi bir plaj.
Ayayorgi Koyu: Gelelim bolca ünlü görebileceğiniz koya, bu koy oldukça meşhur. En popüler beach clublar burda. Bunlar Sole&Mare, Marrakech, Babylon ve KafePi Beach Club. Biz Eylül'de gittiğimizde KafePi hariç tüm cluplar kapanmıştı. Bence oldukça erken bir zamanda sezonu bitirmişler. Ayayorgi Koyu, Çeşme merkeze 1km. uzaklıkta, gerçekten akıllara durgunluk verecek güzellikte bir denizi var, Çeşme'nin incisi denebilecek kadar güzel.

Masmavi sularda serinledikten sonra sıra geldi güzel bir yemek yemeğe. Alaçatı sokaklarında birbirinden çeşitli cafeler, restorantlar var. Hepsi birbirinden güzel, özellikle birkaçının dekorasyonuna hayran kalacağınıza eminim. Yalnız fiyatlar genel olarak yüksek, bazı yerlerde tavuk yemekleri 30 tl'den et yemekleri de 35tl'den başlıyor. Ayrıca yer bulmak da oldukça güç, gündüz bomboş olan Alaçatı sokakları, gece iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık :) 
Biz Şişarka'ya gittik, yemekler ortalama bir lezzetteydi, beğendik. Bodrum'da balığa fazlasıyla doyduğumuz için, balık yemeyi tercih etmedik. Ama tercihiniz balık yemekse, Ferdi Baba ve Meyhane Şerefe oldukça meşhur.
Bir başka akşam da İmren Restaurant'ta ızgara yemeyi tercih ettik, oldukça lezzetliydi, mezeleri de güzeldi.



Dekorasyonuna hayran kaldığım ama gitmeye fırsatımız olmadığı birkaç yer Tuval, 35'lik Meyhane ve Kırmızı Ardıç Kuşu, eğer buralara gittiyseniz yemeklerinin nasıl olduğunu yorum olarak yazarsanız çok sevinirim :)

 


Alaçatı'ya gelip de İmren'in şahane sakız tatlısını, sakızlı muhabellesini yememek olmaz. İmren yıllardan beri hizmette olan tarihi bir işletme. Pastanesi, restorantı ve hatta oteli bile var.



Eğer siz de benim gibi dondurma aşığı biriyseniz, Veli Usta'dan dondurma yemeden sakın Alaçatı'dan dönmeyin. Benim favori üçlüm Big Bubble, Blue Sky ve Sakızlı. Gerçekten yok böyle bir lezzet, ben bayıldım.

 
Bu kadar yeme içmeden sonra, sıra geldi Alaçatı gecelerine akmaya. Zaten gece Alaçatı sokaklarında gezmek başlı başına bir keyif. Geceleri oldukça kalabalık fakat o kalabalık size hayat veriyor, enerji veriyor.
Bizim gece tek tercihimiz Tektekçi'den yana oldu. Böyle güzel bir bar daha olamaz. Alaçatı'da eğlence denilince akla gelen tek mekan bence burası. Keşke Bodrum'a da bir şube açsalar. 
Tatlı, acı, ekşi, sert, tatlı ekşi, tatlı sert ve daha nice kategoride birbirinden farklı shotları var ve sunuş şekilleri de bir o kadar eğlenceli. Buna harika müzikleri, sempatik çalışanları ve renk renk bonibonları da eklenince keyfinize keyif katacak bir yer oluyor burası. Ayrıca farklı bir özelliği daha var, gece 1'den sonra herkese kulaklık veriliyor ve biranda Silence Disco'ya dönüşüyor :) Biz Alaçatı'da olduğumuz 2 gece boyunca buraya geldik :) Kesinlikle tavsiye ederim.


Alaçatı'da geçirdiğimiz 3günü kısaca anlatmaya çalıştım, umarım gitmek isteyenlere faydalı olmuştur. Eğer daha önce gittiseysiniz ve memnun kaldığınız yerler varsa yazarsanız çok sevinirim.
Sevgiyle kalın..


8 yorum:

  1. şimdi orada olmak vardı,deniz tutkum kabardı :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de İzmirliyim ancak İstanbulun kahrını çekiyorum burada :)

    Bloguma beklerim takipteyim!

    YanıtlaSil
  3. merhabalar...
    10 sene ayvalikta senenin 6 ayi yazlikta yasadim...
    oralarin kokusunu unutamiyorum...
    sakli cennetim gibi..orasi:))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum tam bir cennet :)

      Sil
  4. İçim gitti, aynı yerlere gitmişiz hep :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alaçatı çok güzel bir yer gerçekten, insanın içi gidiyor, sevgiler :)

      Sil