6 Mart 2014 Perşembe

Buram Buram Ege Kokan Küçük Bir Dünya: Alaçatı

Evlenene kadar İzmir'de yaşıyor olmama rağmen, Alaçatı'ya gitmek nasip olmamıştı. Evlendikten sonra, eşimle birlikte bir haftasonu gittik bu güzel yere, ve harika bir 3 gün geçirdik.
Zaten taş ev aşığı olan biri olarak, Alaçatı'nın otellerine hayran kalmamak elde değil. Hepsi birbirinden güzel, birbirinden huzurlu. Bizim tercihimiz ise Roka Otel'den yana oldu. Sahibi Burak Bey'in çok ilgili olması ve herşeyi titizlikle çözmesi diğer otellerden farkını ortaya koyuyor. Ayrıca çok candan ve samimi, her sabah havuz başında sohbetine doyum olmuyor. Sabah demişken, otelin kahvaltıları da enfes. Ev yapımı reçellerinin tadına doyum olmuyor. Dinlenip keyifle oturacağınız bir bahçeye de sahip.

Otelin mimarisi oldukça hoş, odalar ferah ve temiz. Eğer dekorasyonda country ve vintage sevenlerdenseniz, bu otelin mimarisine ve odalarına bayılacaksınız.


 
Gelelim Alaçatı sokaklarına, Alaçatı'nın öyle güzel bir ruhu var ki daracık sokaklarında gezmeye doyamayacaksınız, özellikle vintage şeyler hoşunuza gidiyorsa burdaki dükkanlara bayılacağınıza eminim, ki bizzat kendim çok beğendim, her sokağını adım adım zevkle dolaştık eşimle.

Özellikle bu dükkanı dolaşmak, içine girip geçmişe dalmak çok istiyordum, fakat biz gittiğimizde kapalıydı. 


En sevdiğim dükkanlardan biri de Sakula Home. Dükkandaki her detay, her eşya ayrı güzel. Özellikle tabure tasarımlarına hayran kaldım.

 


Bir diğer yazımda Alaçatı'da nerelere gidilir, neler yapılır bunlardan bahsedeceğim, takipte kalın. Sevgiler :)

6 yorum:

  1. benim de en çok gitmek istediğim yerlerden biri Alaçatı.. Postunuzu okurken aklıma gelen ilk şey size mesaj atıp daha detaylı bilgi almaktı. En son yazdığınız cümlenizle beni çok sevindirdiniz diğer postlarınızı da merakla bekliyorum :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Alaçatı'yla ilgili bir post daha yapacağım fakat isterseniz mail atabilirsiniz daha ayrıntılı yazabilirim size :)

      Sil
  2. Alaçatiya bende bayiliyorum sanki ayri bir dunya sokaklari evleri bende Izmirli olmama ragmen dugun fotograf cekimimiz sirasinda kesfettik insallh kalmk icinde giderz birgun merakla bekliyorum diger postunuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gitmelisin canım, gerçekten harika bir yer. Fotoğraf çekimi için daha güzel bir yer olamazdı, çok güzel bir tercih yapmışsın. Diğer post yarın yayında :)

      Sil
  3. cok severim ben alacatiyi yaa resimleri gördükce gitmek istiyorum orda insan hic yaslanir mi? :))))

    YanıtlaSil